بیمه شخص ثالث
بیمه شخص ثالث
بیمه شخص ثالث، یکی از شناخته ترین نوع بیمه در ایران است. دلیل این موضوع، اجباری بودن استفاده از این بیمه برای وسایل نقلیه موتوری است. چون حادثه هیچگاه خبر نمی کند و باید قبل از وقوع، به فکر جبران خسارت های جانی و مالی ناشی از آن باشیم. به همین دلیل استفاده از بیمه شخص ثالث برای تمامی مالکان وسایل نقلیه اجباری است. چون بی تفاوتی نسبت به خرید این بیمه نامه، علاوه بر ضررهای مالی، می تواند مالک وسیله نقلیه را دچار دردسر کند. دردسرهایی که در ادامه این مطلب بیشتر در خصوص آنها توضیح خواهیم داد.
اما چرا به این نوع از بیمه، شخص ثالث می گویند؟ در یک بیمه نامه شخص ثالث، شخص اول همان مالک وسیله نقلیه و یا فرد بیمه گزار است. اما منظور از شخص ثانی، شرکت بیمه یا بیمه گر است و شخص ثالث نیز می تواند هر فرد زیان دیده ای به غیر از راننده مقصر در حادثه باشد. چون پوشش های تعریف شده در بیمه شخص ثالث، شامل راننده مقصر نمی شود. البته به تازگی بیمه حوادث راننده را به بیمه نامه شخص ثالث اضافه کرده اند که می توان با آن، خسارت های جانی راننده مقصر را پوشش داد. برای جبران خسارت های مالی راننده مقصر، به بیمه بدنه خودرو نیاز داریم؛ که نوع جداگانه ای از بیمه است و توضیحات مرتبط با آن را می توانید در بخش های دیگری از سایت الو بیمه مطالعه کنید.
پس برای پوشش هزینه های مرتبط با درمان، فوت و یا خسارت های مالی وارد شده به فرد زیان دیده در یک حادثه، باید از بیمه شخص ثالث استفاده کرد. این بیمه نامه را می توان از تمامی شرکت های بیمه ای تهیه کرد و تمامی آنها، یک سقف حداقلی برای جبران پوشش های مالی و جانی شخص ثالث دارند. اما شرکت های بیمه ای با افزایش سقف این تعهدات و ارائه تخفیفات متنوع، سعی در جذب مشتری و فروش بیشتر بیمه شخص ثالث را دارند. از طرفی دیگر، سرعت پاسخگویی در زمان بروز حادثه و جبران خسارت ناشی از آن، می تواند معیار مهمی در انتخاب شرکت بیمه گر باشد. در ادامه این مطلب در خصوص نحوه قیمت گذاری بیمه شخص ثالث و مفاهیم مرتبط با آن خواهیم پرداخت.
عوامل موثر در قیمت بیمه شخص ثالث
شاید قبل از هر چیزی، لازم باشد تا در خصوص قیمت بیمه شخص ثالث و عوامل تعیین کننده آن بیشتر بدانید. این موضوع به شما کمک می کند تا بهترین نوع از بیمه شخص ثالث را برای وسیله نقلیه خود تهیه کنید. پس در ادامه، به عوامل موثر در قیمت گذاری بیمه شخص ثالث خواهیم پرداخت.
حق بیمه پایه
یکی از اصلی ترین معیارها برای تعیین قیمت بیمه نامه شخص ثالث، حق بیمه پایه ابلاغی توسط بیمه مرکزی است. میزان پایه ای حق بیمه، بر اساس دیه کامل یک انسان در ماه حرام تعیین می شود. میزان این دیه به صورت سالیانه توسط قوه قضائیه تعیین می شود و بیمه مرکزی بر اساس آن، حق بیمه پایه برای بیمه نامه شخص ثالث را به شرکت های بیمه ای ابلاغ می کند. دیه کامل انسان در سال 1400 برای ماه های حرام، 640 میلیون تومان و برای ماه های غیرحرام، 480 میلیون تومان است.
یعنی اگر فوت ناشی از حادثه رانندگی در ماه های قمری ذی الحجه، رجب، ذی القعده و محرم رخ دهد، میزان دیه 640 میلیون تومان و در دیگر ماه های قمری، 480 میلیون تومان خواهد بود. میزان پایه ای برای خسارت های مالی ناشی از حادثه نیز، بر اساس یک چهلم دیه کامل در ماه های حرام تعیین می شود که برای سال 1400 و بر اساس دیه تعیین شده، 16 میلیون تومان است. این مبالغ به عنوان پایه ای برای حداقل پوشش های جانی و مالی تعریف شده در بیمه شخص ثالث در نظر گرفته می شوند. ولی شرکت های بیمه ای می توانند با ارائه تخفیفات بیمه شخص ثالث و افزایش سقف پوشش ها، قیمت آن را افزایش یا کاهش دهند.
تخفیف عدم خسارت بیمه نامه
شرکت های بیمه به ازای هر سالی که شما از بیمه شخص ثالث استفاده نکنید، 5 درصد به شما تخفیف می دهند. این تخفیف به صاحبان وسیله نقلیه کمک می کند تا هر سال مجبور به پرداخت کل مبلغ حق بیمه شخص ثالث نشوند. مثلا خودرویی با 10 سال سابقه استفاده از بیمه شخص ثالث، شامل 50 درصد تخفیف عدم استفاده از بیمه می شود و تنها باید نصف هزینه آن را بپردازد. قبلا استفاده از این تخفیف وابسته به خودرو بود؛ یعنی هنگام فروش وسیله نقلیه، تخفیف های مربوط به عدم استفاده از بیمه شخص ثالث به مالک جدید خودرو انتقال می یافت. اما در سال 1400 این قانون تغییر کرد.
بر اساس قانون جدید، تخفیف مربوط به عدم استفاده از بیمه شخص ثالث، به اشخاص تعلق دارد. یعنی مالک خودرو حتی پس از فروش وسیله نقلیه اش، می تواند از این تخفیف برای خودرو جدید استفاده کرده و یا آن را به بستگان درجه یک خود مانند همسر، والدین و فرزندان انتقال دهد.
اما اگر از بیمه نامه خود استفاده کرده باشید، حق بیمه پرداختی شما مشمول تخفیف عدم خسارت نمی شود. برای اطلاع دقیق از قیمت برآوردی بیمه شخص ثالث وسیله نقلیه و یا هزینه لازم برای تمدید آن، می توانید از امکانات سایت الو بیمه استفاده کنید. با وارد کردن تعداد سال های مشمول تخفیف عدم خسارت و یا اطلاعات موجود در بیمه نامه قبلی در سایت الو بیمه، می توان از هزینه لازم برای صدور و یا تمدید بیمه شخص ثالث مطلع شد.
جریمه دیرکرد بیمه شخص ثالث
بیمه شخص ثالث، نوعی بیمه اجباری در ایران است و باید در تاریخ سررسید تمدید شود. پس به ازای هر روز تاخیر در تمدید این بیمه نامه، مالک وسیله نقلیه باید جریمه دیرکرد بپردازد. این جریمه به صورت روز شمار حساب شده و میزان آن بستگی به نوع خودرو دارد. پس باید بیمه شخص ثالث را در موعد مقرر تمدید کرد؛ چون جریمه دیرکرد باعث افزایش حق بیمه پرداختی می شود. البته میزان این جریمه سقفی تا 365 روز دارد و پس از آن اضافه نمی شود. یعنی جریمه دیرکرد یک سال با دیرکرد دو سال و یا بیشتر برابر است.
نوع کاربری خودرو
یک ارتباط کاملا منطقی بین نوع کاربری خودرو و حق بیمه پرداختی وجود دارد. چون هر چقدر استفاده شما از وسیله نقلیه بیشتر باشد، احتمال بروز حادثه و ریسک مرتبط با آن بیشتر است. به همین دلیل نوع کاربری خودرو، نقش مستقیمی در تعیین حق بیمه شخص ثالث آن دارد. بر اساس قوانین بیمه ای، تاکسی ها باید 20 درصد و خودروهای آموزش رانندگی 15 درصد بیشتر از حق بیمه ثالث خودروی خود با کاربری شخصی را پرداخت کنند. برای کاربری های دیگری مانند آمبولانس، بارکش و غیره نیز، درصدهای مشخصی برای افزایش وجود دارد.
میزان پوشش
بیمه شخص ثالث، دو نوع خسارت جانی و مالی را پوشش می دهد که سقف پایه ای هر کدام، توسط بیمه مرکزی تعیین می شود؛ که میزان آن برای خسارت های مالی در سال 1400، مبلغ 16 میلیون تومان است. اما قیمت خودرو و قطعات مرتبط با آن، روز به روز در حال افزایش است و شاید خسارت مالی رخ داده در حادثه رانندگی بیش از 16 میلیون باشد. در چنین شرایطی اگر مالک خودرو مقصر از میزان حداقلی پوشش بیمه ثالث برای جبران خسارت های مالی استفاده کرده باشد، باید مازاد خسارت بیش از 16 میلیون را خودش بپردازد.
اما برای جلوگیری از چنین خساراتی، می توان سقف پوشش خسارت مالی در بیمه نامه شخص ثالث را افزایش داد. سایت الو بیمه به عنوان مرجعی معتبر در زمینه خدمات بیمه ای، به شما کمک می کند تا با وارد کردن ویژگی های خودرو خود، از هزینه صدور بیمه با سقف های گوناگون پوششی برای خسارات مالی مطلع شوید. حتی در این سایت می توان قیمت شرکت های متفاوت بیمه ای را با یکدیگر مقایسه کرده و یکی از آنها را انتخاب کنید.
تخفیف شرکت بیمه
شاید در هنگام تمدید بیمه شخص ثالث خودرو، با قیمت های مختلفی از شرکت های بیمه ای مواجه شوید. دلیل این موضوع، سقف های مختلف پوششی تعیین شده توسط شرکت های بیمه ای برای بیمه شخص ثالث است. چون بیمه مرکزی یک سقف حداقلی و حداکثری را برای این پوشش ها تعیین می کند. سپس شرکت های بیمه ای می توانند بسته به شرایط خود، انواع مختلفی از بیمه شخص ثالث را با قیمت های گوناگون و سقف های پوششی متنوع صادر کنند. یا اینکه برای جذب مشتری، تخفیف های مازادی را در کنار تخفیف عدم خسارت، به بیمه گزار اختصاص دهند. حتی برخی شرکت ها بیمه شخص ثالث را به صورت اقساطی تمدید می کنند. این موضوع، دلیل اصلی تفاوت قیمت بیمه ثالث در شرکت های بیمه ای است.
مدت اعتبار بیمه نامه
اعتبار یک بیمه نامه شخص ثالث، می تواند چند روز تا یکسال باشد؛ که البته مقرون به صرفه ترین آنها، نوع یک ساله است. چون معمولا هزینه صدور بیمه ثالث 6 ماهه، بیشتر از نصف نمونه یکساله آن است. زیرا بیمه های با مدت اعتبار کمتر از یکسال، ریسک بیشتری برای شرکت های بیمه ای دارند.
قیمت بیمه شخص ثالث وسایل نقلیه، بر اساس فاکتورهای معرفی شده تعیین می گردد. یعنی هر کدام از این موارد تاثیر خود را در قیمت نهایی گذاشته و شخص می تواند با مقایسه قیمت در شرکت های مختلف، یکی را انتخاب کند. اما سایت الو بیمه کار را برای شما بسیار راحت تر کرده است. چون تنها کاری که باید انجام دهید، وارد کردن اطلاعات بیمه نامه قبلی خود در کادرهای مشخص شده در سایت است. الو بیمه با بررسی این اطلاعات ارائه شده، لیستی از قیمت حق بیمه شخص ثالث خودروی شما را در شرکت های مختلف بیمه ای نمایش می دهد. شما هم می توانید قیمت ها و سقف های پوششی آنها برای جبران خسارت را مشاهده کرده و یکی را برای خرید انتخاب کنید.
قیمت و نرخ بیمه شخص ثالث
در طول یکسال گذشته، حق بیمه شخص ثالث 37 درصد افزایش یافته است. دلیل این تغییر، افزایش نرخ دیه در سال 1400 بود که تاثیر مستقیمی در گران شدن بیمه ثالث داشت. اما نرخ بیمه شخص ثالث بر اساس عواملی مانند کاربری خودرو، سقف تعهدات بیمه نامه، تعداد سیلندر، میزان تخفیف عدم خسارت و نوع خودرو تعیین می شود. پس نمی توان یک میزان ثابتی را برای بیمه شخص ثالث خودرو تعیین کرد. اما در ادامه، به نرخ های پایه اعلامی توسط بیمه مرکزی در سال 1400 نگاهی می اندازیم. این نرخ های پایه به شما کمک خواهند کرد تا به یک قیمت تقریبی از بیمه شخص ثالث خودروی خود برسید. جدول زیر مربوط به نرخ پایه وسایل نقلیه مختلف است:
این مبالغ برای خودروهای شخصی تعیین شده است. اما صاحبین خودروهای سواری مسافرکش درون شهری باید 10 درصد، و خودروهای مسافرکش برون شهری 20 درصد بیشتر از مبالغ موجود در جدول بالا را پرداخت کنند.
برای تعیین تقریبی نرخ بیمه شخص ثالث موتورسیکلت، می توان از قیمت های پایه ای زیر استفاده کرد. فراموش نکنید که این قیمت ها پایه ای بوده و بسته به عواملی مانند تخفیف عدم خسارت و جریمه دیرکرد، میزان آن می تواند افزایش یا کاهش داشته باشد.
وسایل نقلیه با بیش از 6 سرنشین را اصطلاحا اتوکار می گویند. اتوبوس، مینی بوس، استیشن و ون، چند نمونه از این وسایل هستند. برای تقریب نرخ پایه ای بیمه چنین وسایلی، می توان از جدول زیر استفاده کرد. در این جدول منظور از ظرفیت خودرو، تعداد مسافران به همراه راننده و کمک راننده است.
اما حق بیمه پرداختی برای خودروهای بارکش، بر اساس ظرفیت بارگیری آنها تعیین می شود. در جدول زیر می توان نرخ پایه ای بیمه تعیین شده برای خودروهای بارکش از یک تن تا 20 تن را مشاهده کرد.
البته این مبالغ برای خودرویی است که بار معمولی را حمل کند. چون خودروهای بارکشی حامل مواد خطرناک قابل اشتعال مایع و گاز، باید 25 درصد بیشتر بپردازند. ولی میزان این افزایش برای خودروهای باری حامل مواد منفجره، 50 درصد بیشتر از نرخ پایه ای است.
نرخ پایه ای بیمه مربوط به خودروهای دیگری که در هیچ کدام از دسته بندی های قبلی قرار نمی گیرند را، می توان از جدول زیر تقریب زد:
نحوه خرید ارزان ترین بیمه شخص ثالث
برای خرید بیمه شخص ثالث، باید به موارد زیر دقت کرد
۱ – نداشتن جریمه دیرکرد
جریمه دیرکرد باعث افزایش نرخ بیمه شخص ثالث می شود. چون این جریمه زمانی اعمال می شود که بیمه نامه خود را در سررسید تعیین شده، تمدید نکرده و مدت اعتبار آن به پایان برسد. پس برای خرید ارزان بیمه ثالث، از یک هفته قبل از تاریخ سررسید به فکر تمدید آن باشید.
2 – تعداد سال های تخفیف عدم خسارت
یکی از موثرترین فاکتورهایی که می تواند هزینه تمدید بیمه نامه شخص ثالث را کاهش دهد، تعداد سال های عدم خسارت آن است. چون به ازای هر سال، 5 درصد از مبلغ پرداختی برای تمدید بیمه نامه کاسته می شود. یعنی خودرویی با 12 سال عمر که تابحال از بیمه نامه استفاده نکرده، تنها باید 40 درصد از نرخ بیمه شخص ثالث را پرداخت کند.
3 – سقف تعهدات درخواستی
موضوع بعدی که می تواند در قیمت بیمه شخص ثالث موثر باشد، سقف تعهدات درخواستی شما برای پوشش خسارت های مالی است. میزان حداقلی این پوشش برای سال 1400، مبلغ 16 میلیون تومان است. اما با پرداخت مبلغی اندک، می توان آن را تا 320 میلیون تومان افزایش داد. این هزینه مازاد ابتدایی به نفع بیمه گزار است و می تواند خسارت های احتمالی در آینده را بهتر پوشش دهد. اما بهرحال انتخاب سقف این پوشش بستگی به تشخیص فرد بیمه گزار دارد و با انتخاب میزان حداقلی از آن، می توان قیمت بیمه نامه را کاهش داد.
4 – تخفیف شرکت های بیمه
علاوه بر تخفیفات بیمه شخص ثالث اشاره شده در موارد قبلی، شرکت های بیمه ای نیز می توانند تخفیفاتی را برای مشتریان خود قائل شوند. چون بر اساس مصوبات بیمه مرکزی، شرکت های بیمه ای تا 2 و نیم درصد اجازه تخفیف در فروش بیمه شخص ثالث را دارند. ارائه چنین تخفیفی توسط شرکت بیمه ای کاملا اختیاری بوده و هیچ اجباری در کار نیست. اما معمولا شرکت های بیمه برای جلب مشتری و افزایش جذابیت بیمه نامه خود، چنین تخفیفی را به خریداران می دهند.
معیار انتخاب بهترین شرکت برای خرید بیمه شخص ثالث
همیشه تعاریف متعددی برای بهترین وجود دارد و این حقیقت در خصوص انتخاب بهترین بیمه شخص ثالث نیز، صدق می کند. چون انتخاب این بیمه نامه بستگی به نظر فرد بیمه گزار دارد. شاید قیمت بیمه نامه برای یک نفر مهم باشد و ترجیح دارد که از حداقل سقف پوشش های بیمه ای استفاده کند. اما شاید برای شخصی دیگر، کیفیت خدمات مهم باشد. پس چنین فردی سعی می کند تا متناسب با شرایط شغلی و ریسک های مرتبط به خودروی خود، سقف پوششی تعهدات بیمه ای را تعیین کند. پس برای انتخاب بهترین بیمه شخص ثالث، باید اولویت های خود را تعیین کنید. سپس اطلاعات خودرو و بیمه نامه قبلی را در سایت الو بیمه وارد کنید تا این سایت بر اساس سقف درخواستی شما، لیستی از قیمت بیمه ثالث در شرکت های مختلف را به شما پیشنهاد دهد. به همین راحتی می توان از هزینه خدمات درخواستی خود در شرکت های بیمه ای مطلع شد.
البته یک روش دیگر نیز برای مقایسه و انتخاب شرکت های بیمه ای وجود دارد. بیمه مرکزی هر سال آماری را منتشر می کند حاوی اطلاعاتی درباره میزان رضایتمندی بیمه گزاران از شرکت های بیمه ای است. این آمار بر اساس فاکتور هایی مانند سرعت پاسخگویی، مدت اعتبار، سطح پوشش، ارائه اطلاعات زمان خسارت، سرعت در رسیدگی به شکایات، میزان رضایت مالی و غیره شرکت ها تهیه می شود. الو بیمه این آمار را به صورت سالیانه در اختیار مشتریان قرار می دهد تا بتوانند شرکت ها را رتبه بندی کنند.
در نهایت شما باید متناسب با خدمات درخواستی و رتبه بندی که انجام داده اید، یکی از شرکت های بیمه ای را انتخاب کرده و بیمه شخص ثالث خود را از طریق سایت «الو بیمه» به صورت آنلاین خریداری کنید.
آیا امکان کاهش و یا بخشش جریمه دیرکرد بیمه شخص ثالث وجود دارد؟
با توجه به اجباری بودن بیمه شخص ثالث، به ازای هر روز دیرکرد در تمدید آن باید جریمه پرداخت کرد. اما شاید به دلایل شخصی و یا با توجه به مشغله های زندگی، افراد فراموش کنند که بیمه شخص ثالث خود را در سررسید معین تمدید کنند. ولی بهرحال فرد بیمه گزار باید جریمه دیرکرد روزانه را پرداخت کرده و شرکت های بیمه ای حق کاهش آن را ندارند. چون در حالت عادی امکان بخشش این جریمه ها وجود ندارد. اما گاهی اوقات بیمه مرکزی این جریمه ها را می بخشد؛ که چون طبق قاعده خاصی نیست، نمی توان خیلی روی آن حساب کرد.
البته یک استثنا برای بخشش جریمه دیرکرد وجود دارد. آن هم شرایطی است که اعتبار بیمه نامه خودرو زمانی تمام شود که خودرو در پارکینگ نیروی انتظامی باشد. در چنین شرایطی می توان مجوز رفع توقیف را به شرکت بیمه ای ارائه داد و خود را از پرداخت جریمه دیرکرد معاف کرد. البته روش بسیار آسان تر، خرید آنلاین خدمات بیمه ای از سایت «الو بیمه» است. چون این سایت قبل از سررسید، تاریخ اتمام بیمه نامه را به فرد بیمه گزار یادآوری می کند. اما جدای از جریمه، باید منتظر عواقب دیرکرد تمدید بیمه ثالث باشیم که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد.
عواقب دیرکرد تمدید بیمه شخص ثالث
1 – افزایش حق بیمه پرداختی
یکی از ابتدایی ترین عواقب ناشی از سهل انگاری در تمدید بیمه ثالث، مربوط به افزایش حق بیمه پرداختی است. چون به ازای هر روزی که دیرتر بیمه شما تمدید شود، باید جریمه دیرکرد بپردازید. این میزان از جریمه به هزینه تمدید بیمه شخص ثالث افزوده شده و در نهایت باید پرداخت گردد. این جریمه قابل تخفیف و بخشودنی نیست و در هر صورت باید پرداخت شود.
2 – حوادث رانندگی
رانندگی با خودروی بدون بیمه شخص ثالث، حکم بازی با زندگی را دارد. چون اگر صاحب خودروی بدون بیمه مقصر باشد، باید کلیه خسارت های مالی و جانی اشخاص ثالث را بپردازد. این شرایط زمانی سخت می شود که شخص ثالث در این حادثه فوت کند؛ که باید دیه کامل را پرداخت کرد. حتی اگر راننده چنین خودرویی مقصر نباشد، در دریافت حق و حقوق خود از شرکت بیمه دچار مشکل خواهد شد. چون کارشناس تصادفات گزارشات را بر اساس بیمه نامه طرفین حادثه تکمیل کرده و به شرکت بیمه ای تحویل می دهد. پس مهمترین عواقب تمدید نکردن بیمه ثالث خودرو، مربوط به حوادث رانندگی است.
3 – توقف خودرو توسط پلیس
پلیس راهنمایی و رانندگی به خودروی فاقد بیمه نامه اجازه تردد نمی دهد و آن را به پارکینگ منتقل می کند. پس شاید زمانی ماشین شما به پارکینگ هدایت شود که به همراه خانواده باشید و با مشکل مواجه شوید. علاوه بر این، برای ترخیص خودرو باید بیمه نامه جدید را تهیه کرده و جریمه دیرکرد و هزینه پارکینگ را نیز بپردازید.
4 – مشکل در خرید و فروش
طبق قانون، خودروی فاقد بیمه نامه را نمی توان خرید و فروش کرد. پس اگر قصد فروش خودرو را داشته باشید، مجبور خواهید شد که بیمه نامه را تمدید کنید.
بهترین زمان برای تمدید اعتبار بیمه نامه شخص ثالث
اعتبار بیمه نامه های شخص ثالث، از بامداد فردای روز خرید شروع شده و تا بامداد روز سررسید ادامه دارد. پس اگر یک روز بعد از سررسید بیمه نامه را تمدید کنید، اعتبار بیمه نامه جدید شما از بامداد فردا شروع می شود. پس طی ساعات باقی مانده تا بامداد، خودروی شما فاقد بیمه خواهد بود و رانندگی با آن ریسک های مرتبط با خود را دارد. تمدید خیلی زودتر از موعد بیمه شخص ثالث نیز، توجیه اقتصادی ندارد. پس بهترین زمان برای تمدید بیمه ثالث، یک هفته قبل از سررسید است. در این شرایط بیمه نامه جدید و قبلی هم پوشانی خواهند داشت و برای جبران خسارات احتمالی، می توان از بیمه نامه قدیمی استفاده کرد.
شیوه های انتقال بیمه شخص ثالث
انتقال بیمه شخص ثالث می تواند به یکی از طرق زیر انجام گیرد:
تمدید بیمه ثالث با شرکتی دیگر
شاید شما از نحوه سرویس دهی و یا قیمت شرکت بیمه ای مربوط به بیمه ثالث خود راضی نباشید. در چنین شرایطی می توان شرکت بیمه ای خود را تغییر داده و بیمه ثالث را نزد شرکت جدید تمدید کرد. برای این انتقال باید مدارک خودرو را به همراه بیمه نامه قبلی، تحویل شرکت بیمه ای جدید دهید. این انتقال منافاتی با تخفیف عدم خسارت ندارد و در هر حالتی، این تخفیف برای شما محفوظ می ماند. حتی با خرید آنلاین بیمه شخص ثالث از سایت الو بیمه، نیازی به مراجعه حضوری نیست و می توان مدارک را آپلود کرد.
انتقال بیمه شخص ثالث به مالک جدید خودرو
قبلنا چنین امکانی وجود داشت و بیمه نامه و تخفیفات بیمه شخص ثالث کلا به مالک جدید خودرو منتقل می شد. اما بر اساس قوانین جدید در سال 1400، چنین کاری امکان پذیر نیست و تخفیف عدم خسارت بیمه نامه به اشخاص تعلق می گیرد نه خودرو! هدف از این قانون، راننده محور کردن تخفیف عدم خسارت بیمه ثالث است. پس با خرید خودرویی جدید، نمی توان از تخفیفات بیمه ای مالک قبلی آن استفاده کرد و امکان این انتقال جز برای اقوام درجه یک وجود ندارد.
انتقال تخفیف بیمه ثالث
در مورد قبلی، اشاره کوتاهی به شرایط انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث کردیم. چون بر اساس قوانین جدید، تنها می توان این تخفیف ها را به یکی از اعضای خانواده شامل همسر، پدر، مادر و فرزندان انتقال داد. این انتقال بستگی به تمایل فرد بیمه گزار دارد. چون شاید فرد پس از فروش خودروی قدیمی خود، بخواهد تخفیفات بیمه ای خود را به خودروی جدید انتقال دهد. البته توجه داشته باشید که حتی این انتقال نیز، شرایطی خاص دارد. یعنی برای انتقال تخفیفات بیمه شخص ثالث از یک خودرو به خودروی دیگر، باید نوع کاربری آنها یکسان باشد. یعنی نمی توان تخفیف بیمه ای خودروی شخصی را به خودروی بارکش انتقال داد.
اقدامات لازم در صورت گم شدن بیمه نامه شخص ثالث
بیمه شخص ثالث المثنی ندارد و در صورتی مفقودی نسخه اصلی، تنها می توان گواهی صادر کرد. اما اولین اقدام لازم در چنین شرایطی، گزارش فوری آن به نمایندگی بیمه است. نمایندگی بیمه بر اساس سند خودرو و کارت شناسایی شما، گواهی را صادر می کند. اما اگر به هر دلایلی نمایندگی بیمه خود را فراموش کرده اید، می توان با شماره شاسی، شماره بیمه نامه و یا شماره پلاک خودرو خود، مشخصات بیمه نامه را استعلام کنید. استعلام بیمه شخص ثالث از طریق سایت اصلی بیمه مرکزی امکان پذیر است. این گواهی همان کارایی بیمه نامه اصلی را دارد و تمامی اطلاعات لازم آن توسط نمایندگی بیمه استعلام شده و در آن ذکر می شود. صدور این گواهی رایگان است و هیچ هزینه ای ندارد.
تغییرات قانون بیمه شخص ثالث در سال 1400
از سال 1396 تا 1400، تغییرات زیادی را در قوانین مربوط به بیمه شخص ثالث ایجاد کرده اند. هر فرد بیمه گزاری لازم است که اطلاعات کاملی از این تغییرات داشته باشد. در ادامه به مهمترین تغییرات مربوط به قوانین بیمه شخص ثالث اشاره خواهیم کرد:
- قانون انتقال تخفیف عدم خسارت، با هدف راننده محور شدن بیمه شخص ثالث
- قانون ثبت گواهینامه در زمان خرید بیمه نامه، با هدف راننده محور شدن بیمه ثالث
- حذف الحاقیه بیمه شخص ثالث برای بیمه نامه هایی با سررسید غیر ابتدای سال شمسی
- افزایش حق بیمه ثالث پرداختی برای رانندگان با نمرات منفی و تخلفات زیاد
- برخورد جدی با متقلبان در صحنه سازی حادثه و الزام آنها به پرداخت دو برابر خسارت دریافتی از بیمه
- جریمه کردن شرکت های بیمه ای در صورت سر باز زدن از پرداخت خسارت مورد تایید دادگاه
- اضافه شدن بیمه حوادث راننده مقصر به بیمه نامه شخص ثالث و پوشش خسارت های جانی آن
- توانایی شرکت های بیمه ای در اخذ خسارت از ارگان های مقصر در رخ دادن حادثه
- دریافت خسارت های مالی مختصر و کمتر از 16 میلیون تومان بدون کروکی و گزارش پلیس
- حذف کوپن از بیمه شخص ثالث و وابسته کردن آن به اطلاعات سیستمی
خرید بیمه شخص ثالث
خرید اینترنتی بیمه شخص ثالث
برای خرید بیمه شخص ثالث میتوانید به دو صورت حضوری و غیر حضوری (آنلاین) اقدام کنید. از مزیتهای خرید غیر حضوری میتوان به امکان مقایسه قیمت و خدمات شرکتهای بیمه مختلف اشاره کرد. در خریدهای حضوری برای مقایسه شرکتهای مختلف باید کلی زمان صرف کنید. همچنین در خرید اینترنتی و غیر حضوری محدودیت زمان و مکان ندارید. در 24 ساعت شبانه روز و از هر مکانی میتوانید بیمه نامه خود را خرید و یا تمدید کنید. خرید اینترنتی این بیمه باعث صرفه جویی در زمان و هزینه شما میشود. شما میتوانید به صورت اینترنتی بیمه شخص ثالث خود را از سایت الوبیمه خریداری نمایید و در تمام مراحل خرید مشاوره تخصصی دریافت کنید.
نحوه خرید بیمه از سایت الو بیمه:
- مشخصات خودروی خود اعم از نوع خودرو، سال ساخت، سابقه تخفیف عدم خسارت و سابقه بیمه قبلی خود را در فیلدهای مشخص شده وارد نمایید.
- در این مرحله نرخ و شرایط بیمه شخص ثالث خودروی خود را در شرکتهای بیمه برتر کشور مشاهده و مقایسه کنید. بر اساس معیارهای خود یکی از شرکتها را انتخاب نمایید.
- در این مرحله اطلاعات شخصی خود (نام، نام خانوادگی، کد ملی و آدرس و …) را وارد نمایید و عکس پشت و روی کارت خودرو و تصویر بیمه نامه قبلی خود را ارسال کنید.
- بیمه نامه شما در اسرع وقت صادر و به صورت رایگان به آدرس شما ارسال میگردد.
دقت کنید که در صورت خرید بیمه شخص ثالث با هر کدام از روشهای بالا بیمه شما در ساعت 24 روز خرید فعال میشود. یعنی اگر روز دوشنبه بیمه شخص ثالث را خریداری نمایید، بیمه شما از ساعت 24 همان روز یا به عبارتی ساعت 00:00 روز سه شنبه فعال میشود.
خرید بیمه شخص ثالث به صورت اقساطی
شما میتوانید بیمه شخص ثالث را به صورت قسطی از سایت الوبیمه خریداری نمایید. برای خرید به صورت قسطی در هنگام ثبت سفارش گزینه قسطی را انتخاب کنید. در زمان تحویل بیمه نامه مبلغ اقساط به صورت چک از شما دریافت میشود. این چکها باید حتما آرم صیاد داشته باشند. پرداخت حق بیمه به صورت قسطی هیچ تفاوتی در نرخ حق بیمه، کیفیت خدمات، اعتبار بیمه نامه و نحوه پرداخت خسارت ایجاد نمیکند و کلیه شرایط آن با پرداخت نقدی مشابه است.
معرفی الوبیمه
الوبیمه به شما تاکید می کند که بهتراست یک هفته قبل از تمام شدن بیمه شخص ثالث خود اقدام به تمدید آن نمایید و آن را برای لحظات آخر نذارید. چون ممکن است مشکل یا گرفتاریای پیش بیاید و نتوانید در لحظات آخر بیمه خود را تمدید کنید. همچنین تمدید کردن آن زودتر از یک هفته صرفه اقتصادی ندارد و به نوعی هدر دادن پول است. در صورت بروز حادثه در زمان همپوشانی بیمه نامه (یعنی زمانی که بین بیمه نامه قبلی و بعدی مشترک است) ملاک بررسی و جبران خسارتها بیمه نامه قبلی میباشد. چون تخفیف عدم خسارات شما به بیمه نامه جدید منتقل شده، حال که دچار سانحه شده اید تخفیفات عدم خسارت شما دچار تغییر میشود و این تغییرات باید در بیمه نامه جدید شما ثبت شوند.
آخرین مطالب وبلاگ
شرکت های بیمه طرف قرارداد
- بیمه ما
- بیمه پاسارگاد
- بیمه سامان
- بیمه کارآفرین
- بیمه پارسیان
- بیمه ایران
- بیمه آسیا
- بیمه البرز
- بیمه کوثر
- بیمه رازی
- بیمه معلم
- بیمه سرمد
- بیمه تعاون